Themerson avond in Perdu geannuleerd

Let op! De geplande Themersonavond op woensdag 18 december is helaas geannuleerd. De Harmonie heeft de boekpresentatie door omstandigheden moeten uitstellen tot nader order. Een nieuwe aankondiging volgt!

Presentatie op  woensdag 18 december om 19:30 bij Perdu in Amsterdam

Met medewerking van o.a. Nicolaas Matsier, Tom van Deel, Erik Bindervoet,  K. Michel,  Erik van Zuylen en  K. Schippers.

Schrijver, filmmaker en uitgever Stefan Themerson (Plock, 1910-1988) was in Polen vooral bekend door zijn kinderboeken die geïllustreerd werden door zijn vrouw Franciszka Themerson (Warschau, 1907-1988). Zij was schilder, filmmaker, grafisch ontwerper en toneelontwerper. Samen maakten zij naast kinderboeken een aantal films en richtten de befaamde uitgeverij Gaberbocchus Press op. Daar verschenen naast hun eigen publicaties, ook werk van o.a. Jarry, Heine, Queneau en Bertrand Russell. In 1979 heeft De Harmonie op hun verzoek van de uitgeverij overgenomen.
Unposted Letters is een Engelstalig verslag van hun beider leven tussen 1939 en 1942. In deze periode worden zij van elkaar gescheiden door de oorlog. Ze melden zich vrijwillig aan voor het Poolse leger in Frankrijk, maar Franciszka komt in Engeland terecht als cartografe en illustrator en Stefan blijft als soldaat in Frankrijk.
Middels hun facsimile opgenomen brieven, telegrammen, dagboeken, officiële documenten en tekeningen, die Franciszka ‘Unposted Letters’ noemt, wordt het unieke verhaal verteld van hun levens tijdens deze jarenlange scheiding.

Graag uiterlijk vrijdag 13 december aanmelden via elouis@deharmonie.nl, toegang is gratis.

 

Stichting Perdu * Kloveniersburgwal 86 * 1012 CZ Amsterdam