Unposted Letters prachtig gerecenseerd

Franciszka & Stefan Themerson
Twee geliefden gescheiden door de Tweede Wereldoorlog weten na jaren weer samen te komen.

‘Unposted Letters is een boek, maar meer nog: met al zijn brieven en dagboekaantekeningen, telegrammen, en ansichtkaarten, tekeningen en verhaalfragmenten, attesten en visa, is het een schoot vol geschiedenis.’  […] ‘Dit boek bevat 150 brieven en het is een wonder hoe die,soms heel laat, vaak op een kluitje, de geadresseerde wisten te bereiken.’ […] ‘Niet alle brieven werden verstuurd overigens. Sommige dienden om de wanhoop in op te sluiten. Die werden in een la gestopt, bij tekeningen van Franciszka, de echte ‘unposted letters…’ de Volkskrant

 

 

 

 

Gescheiden geliefden, in de oorlog op zoek naar elkaar
‘Franciszka en Stefan Themerson raakten elkaar kwijt tussen 1940 en 1942.’[…] ‘Je kunt alleen maar respect hebben voor de stoïcijnse houding en geestkracht van deze twee grote kunstenaars.’ NRCHandelsblad