Jury van de C. Buddingh’-prijs

Ondanks dat ‘Hier kijken we naar’ niet de C. Buddingh’-prijs heeft gewonnen, sprak de jury vol lof erover.

‘Hier kijken we naar van Hannah van Wieringen is een opvallend debuut. en dat niet alleen door de mooie vormgeving ervan. Van Wieringen noemt zichzelf een ‘stotterkaravaan’, bij momenten klinkt ze jachtig of lijkt ze te stamelen, maar met een onmiskenbaar eigen stem ‘kauwt ze zichzelf halsstarrig richting verlichting’.
 
ik draafde waar de oever laag was door het water
hoog op mijn rug droeg ik een zanger
en hij zong
 
‘In haar interpunctieloze gedichten schuw Van Wieringen de overdaad niet, een overdaad die wonderwel is afgestemd op haar thematiek, de zich monter en weg banende levenslust van de ‘razende daverende kudde’: ‘Wij zijn clubkids sloeries allemaal / zo manisch kussen we elkaar’. Tegelijk gaat Hier kijken we naar niet alleen over de ervaring van hedendaagse hedonisme, maar ook over een verlangen dat ‘niets liever wil dan stil’. Hier kijken we naar is een spannende, vitale bundel waarin hulde wordt gebracht aan een Nederlands dat springlevend is – immers’
 
wordt het traag uiteenwijkende holland bijeen
gehouden alleen door dichters
door dichters alleen
 
 
Mocht je meer over Hannah van Wieringen willen lezen, bekijk dan haar website  www.hannahvanwieringen.nl