Manie Schaafijs geselecteerd…

Voor Best Verzorgde Boeken van 2023!

De meeste mensen hebben vast weleens een schaafijskar op de markt, Keti Koti of het Kwaku-festival gezien. Maar wat niet iedereen weet is dat het waarschijnlijk de overgrootvader van Hedy Tjin is geweest, Francisco de Freitas, die het ijs jaren
geleden in Suriname introduceerde. Dit fascinerende familieverhaal was de inspiratie voor Manie Schaafijs, schitterend geïllustreerd door Tjin zelf. De vakjury vond dat ook en heeft Manie Schaafijs in de selectie opgenomen van afgelopen jaar!

De vakjury bestaat dit jaar uit uit Chafina Bendahman (medeoprichter uitgeverij Rose Stories), Lyanne Tonk (ontwerper), Bart De Baets (ontwerper), Mariska Bijl (lithograaf/kwaliteitmanagement Wilco Art Books) en Marc Lamain (designhistoricus).

Manie Schaafijs – Zindzi Zevenbergen – De Best Verzorgde Boeken