Studio C x Paul Faassen – Iedere vogel is een mens

Vogels lijken meer op ons dan we denken. Ze maken zich druk, kunnen liegen en ze waarschuwen hun soortgenoten. Sommigen houden van opruimen en anderen maken gereedschappen voor lastige klusjes. Maar hebben ze ook wel eens lol? Zijn ze trots of chagrijnig? Aan hun vogelkopjes valt weinig af te lezen. Toch vermoeden wij dat er van alles in ze omgaat. Paul Faassen (Arnhem, 1967) is gefascineerd door de relatie tussen mens en dier en heeft al honderden vogels in aquarel gevangen. Zo statisch en zwijgend als ze zijn weergegeven, barsten ze tegelijkertijd van emotie. Faassen roept iedere bezoeker op om menselijke gedachten en gevoelens te bedenken bij de vogels. In het atelier van Studio C kun je vervolgens een eigen vogel maken en tentoonstellen.

Studio C x Paul Faassen is de eerste in een reeks participatieprojecten van Studio C, het educatief atelier van Museum Kranenburgh waar je zelf aan de slag kunt.

Bij de tentoonstelling Studio C x Paul Faassen – Iedere vogel is een mens geeft Paul Faassen een aantal schilderworkshops aan volwassenen.

Ook worden er door team Studio C workshops voor kinderen bij de tentoonstelling georganiseerd! Houd de website in de gaten.

 

Locatie

Museum Kranenburgh, Hoflaan 26, 1861 CR Bergen

Datum

06-07-2019 - 03-11-2019

Kijk ook bij auteurs

Paul Faassen

Kijk ook bij titels

Eh…