Rebbecca Ray

(Wales, 1979)

 

Biografie

Rebbecca Ray is geboren en groeide op in Wales. Omdat ze met school gestopt was en in Wales niet veel banen beschikbaar waren, besloot Ray een boek te gaan schrijven. Ray debuteerde op zeventienjarige leeftijd met de roman A Certain Age. Haar boek veroorzaakte een hype in Groot-Brittannië.

Zelf las Rebbecca Ray alleen boeken van Stephen King en science fiction. Ze zegt dat ze schrijft voor mensen die gewoonlijk geen literatuur lezen.

Rebbecca Ray woonde een periode in Londen. Ze presenteerde een tijdje een tv-programma voor jongeren over muziek, films en boeken. Ook heeft ze op een lagere school in de buurt als leesmoeder gewerkt. Inmiddels schrijft ze fulltime.

Rebbecca Ray zegt zelf over Een zekere leeftijd:
‘Als oude mensen een boek schrijven over jonge mensen, zit dat meestal vol nostalgie. En ik denk niet dat iemand van vijftien nostalgisch is over zijn leven. De meesten zijn volgens mij alleen maar doodongelukkig op die leeftijd. (…) Zo gaat het, je leert door ervaring. En zeg nou zelf, ik ken niemand die zijn eerste seksuele ervaring geweldig vond.’

Bibliografie


Prijzen