Rebecca Miller

(Roxbury, 1962)

© Inge Morath

 

Biografie

Rebecca Miller is schrijver, regisseur en actrice, en de dochter van de bekende toneelschrijver Arthur Miller en fotograaf Inge Morath.
Als tiener schreef ze korte verhalen en na haar studie kunstgeschiedenis aan Yale vestigde zich in New York. Daar werd haar werk verschillende malen geëxposeerd en studeerde ze filmwetenschappen.

Via de agent van haar vader kon ze aan de slag als actrice. Ze kreeg kleine rollen in verschillende films. Miller werd echter meer aangetrokken tot het schrijven van filmscripts en in 1991 schreef en regisseerde ze de korte film Florence.
Florence werd opgemerkt door het Cincinnati Ensemble Theater, dat haar uitnodigde een toneelstuk te regisseren. Via de contacten die zij daar legde wist ze genoeg interesse bij investeerders voor haar nieuwe script Angela te wekken, en deze film werd wederom door Miller zelf geregisseerd. Angela werd bekroond met onder meer de Filmmakers Trophy en de Cinematography Award.
Miller bleef filmscripts schrijven die het goed deden op allerlei internationale filmfestivals, maar investeerders bleken niet genoeg geinteresseerd en een echt commercieel succes in Hollywood bleef uit.

Miller heeft zich vervolgens toegelegd op het schrijven van fictie. Dit resulteerde in haar debuut, Eigen Tempo. Eigen Tempo beschrijft de zeven levens van zeven vrouwen uit verschillende lagen van de maatschappij en variërend in leeftijd. Drie van de zeven verhalen zijn door Rebecca Miller verfilmd.

Rebecca Miller is getrouwd met acteur Daniel Day-Lewis. Ze hebben samen een zoon.

Bibliografie


Prijzen

2002 Grand Jury Prize op het Sundance Film Festival voor de verfilming van Personal Velocity