Rien Broere

(Roosendaal, 1953)

 

Biografie

Rien Broere werd op 2 augustus 1953 in Roosendaal geboren. Na de middelbare school ging hij naar de pedagogische academie. In 1974 vertrok hij naar Den Haag, waar hij acht jaar werkte als onderwijzer aan een basisschool in de Schilderswijk.
In 1982 verhuisde hij naar Almere, waar hij directeur werd van een school.

Al vanaf het begin dat hij in het onderwijs werkte hield Rien Broere zich bezig met schrijven. Aanvankelijk waren dat vooral cabaretteksten, later werden het vingeroefeningen voor de serieuzere literatuur.

In 1987 verscheen zijn debuut Illusies bij uitgeverij De Harmonie in Amsterdam. Vijf jaar later koos hij definitief voor het schrijverschap. Samen met zijn gezin (zijn vrouw en twee zoons) keerde hij terug naar zijn geboorteplaats Roosendaal, waar hij nog steeds woont en werkt.

Vanaf die tijd ging Rien Broere naast romans ook jeugdboeken schrijven. De meeste hiervan schrijft hij in opdracht van educatieve uitgeverijen Malmberg, ThiemeMeulenhoff, maar ook bij De Harmonie en Het Verboden Rijk zijn jeugdboeken van hem verschenen.

Naast romans en jeugdboeken schrijft Rien Broere regelmatig verhalen voor kinderen in tijdschriften en voor enkele lees- en geschiedenismethodes.
De serie Hartenboeken die hij samen met de Vlaamse illustratrice Ann de Bode maakte, is inmiddels wereldwijd in tien talen in veertien landen verschenen. Hiermee vormen de Hartenboeken een van de meest succesvolle series in het buitenland van de afgelopen jaren.