Beestenboek

Zoologique

Pieter Geenen

Prachtig, gebonden prentenboek op zeer groot formaat met een verzameling van meer dan 400 bekende en minder bekende dieren, op originele wijze ingedeeld op leefomgeving, kleur, soort of grootte.
Volg de kameleon door het boek en ontdek welke dieren hoorns of veren hebben, welke in het water leven of onder de grond.
Onder het hoofdstuk Dierengeheimen worden ten slotte van alle dieren de meest kenmerkende eigenschappen opgesomd.
Joëlle Jolivet schreef en tekende al diverse kinderboeken. Haar linosnedes worden gekarakteriseerd door frisse, felle kleuren en zwarte omlijningen.
Een grandioos kijkboek voor alle leeftijden!

 

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061696926
gebonden
Aantal pagina's
Prijs € 21,90
NUR
december 2003

Genres - 6 jaar, 6 - 12 jaar, Kinderboeken

Vertaler Pieter van Oudheusden

Recensies

''Imposant prentenboek, waarin een kleine kameleon de kijker meeneemt langs onwaarschijnlijk veel grappig getekende dieren en hun geheimen. Om eindeloos te bekijken, over te trekken of na te tekenen.''

Vrij Nederland (04 oktober 2003)

'Het doet erg denken aan ouderwetse schoolplaten. De dieren zijn thematisch geordend (in de warmte, dicht bij mensen, onder de grond enz.) met achterin een alfabetische lijst met korte prikkelende karakteristieken van de vierhonderd beesten die er in staan. Het boek is een beetje te hoog voor de normale boekenkast. Maar dan timmert u er toch gezellig een nieuwe naast?'

Het Parool (06 oktober 2003)