De lachende scheerkwast

De VPRO brengt, in samenwerking met Living Colour Entertainment, het complete televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd. Dit grootschalige project bevat alle VPRO-programma’s en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal.

Vooruitlopend op Op zoek naar Yolanda en We zijn weer thuis schreef en regisseerde Wim T. Schippers in 1981/’82 De lachende scheerkwast. In deze twaalfdelige serie maken we kennis met Rein Schaambergen (Lex de Regt), hoofd van de school met de bijbel, wiens huwelijk met Ria Schaambergen-Rotsak (Mies de Heer) in een forse crisis komt wanneer hij in café ‘t Ouwe Lulleke het aspirant-zangeresje Ingrid Gortebroek (Zillah Emanuels) ontmoet en besluit om voor haar een plaatje te produceren.

Dat is nog maar één van de vele verhaallijnen in deze allengs chaotischer verlopende serie, waarin oude bekenden als Sjef van Oekel (Dolf Brouwers), Gé Braadslee (Mimi Kok), Jan Vos (Clous van Mechelen) en Boy Bensdorp (Rob van Houten) het pad kruisen van nieuwe bekenden als Jacques Plafond (Wim T. Schippers), Otto Drissen (Dick van den Toorn) en Elsje de Wit (Janine van Elzakker).

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789067271714
dvd
Aantal pagina's
Prijs € 35,00
NUR 050
In samenwerking met
De Harmonie
mei -000

Genres DVD, Varia


Recensies