Van Oekel’s Discohoek

De VPRO brengt, in samenwerking met Living Colour Entertainment, het complete televisiewerk van Wim T. Schippers uit op dvd. Dit grootschalige project bevat alle VPRO-programma’s en een schat aan nooit eerder vertoond bonusmateriaal.

Nadat Sjef van Oekel (Dolf Brouwers) als berooide Vlaamse fritesbakker zijn entrée had gemaakt in De Fred Haché Show, steeg zijn ster tot grote hoogte in Barend is weer bezig! en avondvullende programma’s als Waar heb dat nou voor nodig en De ondergang van de Onan. Zo groot was de populariteit van het stuntelende, voortdurend in zijn eigen woorden verstrikt rakende heerschap in smoking dat een eigen programma onvermijdelijk was.

Twaalf afleveringen lang was Van Oekel’s Discohoek in 1974/’75 de anarchistische tegenhanger van Toppop, met playbackende artiesten die regelmatig werden onderbroken door interrupties van Van Oekel of diens rechterhand, boekhouder Ir. Evert van der Pik (Jaap Bar). Met legendarische optredens van Donna Summer, Shakin’ Stevens, Shocking Blue, Captain Beefheart, Teach In, Bolland & Bolland, Lucifer, Liesbeth List, Rex Gildo, Lemming, Gerrit Dekzeil, Barend Servet e.v.a.

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789067271707
dvd
Aantal pagina's
Prijs € 35,00
NUR 050
oktober 2008

Genres Varia


Recensies

''Heerlijke tv-nostalgie voor "oudere jongeren", verplicht kijkvoer voor jonkies die een werkje over grensverleggende televisie overwegen. Reeds.''

Het Nieuwsblad (07 februari 2009)