Zo wordt u gelukkig

Kees van Kooten

Kun je je gelukkig lezen? Kees van Kooten vindt van wel en weet ook hoe. Enkele jaren geleden raakte hij in de ban van de humoristische dichter Billy Collins (New York, 1941), recentelijk Poet Laureate van de Verenigde Staten. Collins publiceerde acht dichtbundels, waarvan meer dan 250.000 exemplaren werden verkocht. Zijn poëzie werd niet eerder in het Nederlands vertaald.

Kees van Kooten vertaalde en voorzag zesentwintig gedichten van uitgebreid en geestig commentaar, waarin hij niet alleen laat weten waarom de gedichten hem zo inspireerden, maar ook bepaalde vertaalkeuzes verklaart.
Van Kooten hoopt met deze bundel ook de Nederlandse lezer gelukkig te maken; al is het maar voor de duur van één gedicht. Precies zoals hij dat beoogde met zijn succesvolle humorbloemlezing Mijn Plezierbrevier.

Get Microsoft Silverlight
Of bekijk de flash versie.

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789061699576
paperback
Aantal pagina's 160
Prijs € 17,90
NUR 300
juni -000

Genres Poëzie
Omslag Piet Schreuders


Recensies

''Billy Collins had zich geen betere boodschapper kunnen wensen''

Nieuwsblad van het Noorden (06 november 2010)

''Van Kooten noemt Collins een zielemaat, net als hij een jazzfan, een liefhebber van de wankele melancholie. Een dichter die in het donker zit te wachten "tot een vlammetje ontbrandt aan de punt van mijn pen".' (waardering: vijf sterren)'

John Schoorl, De Volkskrant (16 november 2010)

''Heel Nederland moet Billy Collins lezen''

Janita Monna, Trouw (13 november 2010)

''Het heerlijkste poëzieboek van het decennium''

Moors Magazine (05 januari 2011)