Posy Simmonds

Posy Simmonds studeerde beeldende kunst aan de Sorbonne in Parijs. Na haar afstuderen keerde ze terug naar Londen waar zij een opleiding grafische ontwerp volgde. Simmonds’ eerste publicatie volgde in 1968 in The Times. Daarna verscheen bijna dagelijks een cartoon in een groot aantal tijdschriften en kranten, inclusief The Sunday TimesThe GuardianThe ObserverReader’s Digest en Cosmopolitan.
In 1977 ontstond de strip The Silent Three. Dit beeldverhaal over middle class inwoners van Londen verscheen tien jaar lang elke maandag in The Guardian.

Vanaf 1987 illustreert Simmonds ook kinderboeken, zowel van haarzelf als van anderen. Haar eerste prentenboek, Fred, over een suffe kat waarvan pas na zijn dood blijkt dat hij een beroemd zanger was, werd meteen een succes. In Nederland werd het boek bekroond met een Vlag en Wimpel. Het personage Fred werd een figuur in een succesvolle tekenfilm die een Oscar-nominatie ontving. Haar boek Cassandra Darke is nu in het Nederlands vertaald en ligt in de boekhandel!