Renske Gerstel

Renske Gerstel studeerde grafisch ontwerpen aan de Gerrit Rietveld Academie en gaf film en beeldende vorming op een middelbare school in Amsterdam. Tijdens een jaar in de heuvels van Zuid-Engeland tekende ze dagen achtereen en werkte ze aan haar debut. Hannah, een nagenoeg tekstloos uitvouwboek, is het resultaat.

In Rondo, het nieuwe, kleurrijke uitklapboek van Renske Gerstel, valt al wandelend door een drukke winkelstraat van alles te ontdekken. Konijnen rennen voorbij, vanuit een raam spelen kinderen met grote marionetten en op de grond ligt een verloren knuffel. Sommige voorbijgangers dragen vreemde koffers. Wat zou daarin zitten? En waar gaan al deze mensen naartoe?

Ten slotte beland je bij een rij wachtende mensen voor de ingang van een theater. Vouw de deur van dit theater open en ontdek wat eerder nog verborgen was: de uitklapbare binnenkant van het boek. Hier bevindt zich een theaterzaal, gevuld met muziek, dans, licht en limonade én de mensen die eerder op straat te zien waren. Neem plaats op de eerste rij en ontdek wat hierbinnen allemaal gebeurt.

www.renskegerstel.nl