Nieuwe tentoonstelling van Jeroen Henneman bij Museum Kranenburgh

Vanaf zondag 13 november zal in museum Kranenburgh te Bergen NH de nieuwe tentoonstelling ‘Het leven der dingen’ van Jeroen Henneman te zien zijn. Het werk van Henneman kenmerkt zich door eigenheid, nieuwsgierigheid en experiment kenmerken.

De tentoonstelling past in een serie van tentoonstellingen die Museum Kranenburgh organiseert over beeldend kunstenaars die met hun werk én als multitalenten unieke posities innemen in het Nederlandse kunstenveld, zoals Armando, Han Bennink en Aat Veldhoen; meervoudig getalenteerde kunstenaars met een gedurende vele jaren opgebouwd, groot oeuvre waarin persoonlijkheid, eigenheid, nieuwsgierigheid en experiment samenkomen.

Voor Uitgeverij De Harmonie schreef hij in 2014 samen met Remco Campert De stad, waarin ze hun liefde voor de stad Amsterdam voor het voetlicht brachten. Henneman liet zich inspireren door vijftien van de mooiste gedichten die Campert selecteerde uit zijn omvangrijke oeuvre. Het leverde schitterende prenten op, speciaal voor deze uitgave gemaakt. De stad is niet alleen een ode aan Amsterdam, maar ook aan hun vriendschap die al meer dan een halve eeuw duurt.

Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Museum Kranenburgh.

Jeroen Henneman, Uit het leven der dingen, 1971. Assemblage van hout, spaanplaat, hardboard, verf, metaal, keramiek, kunststof, plexiglas. Collectie Museum Boijmans van Beuningen. C/o Pictoright Amsterdam 2022