Marc-Uwe Kling op Crossing Border Festival

‘Marc-Uwe Kling is een charmante rouwdouwer zoals je ze bijna alleen in Berlijn (en omstreken) tegenkomt. Met een been in het socialisme, en een andere in het moderne mediatijdperk, balanceert hij op een heerlijke wijze tussen engagement en comedy, tussen schrijven en radiomaken. Een alleskunner, dus, want hij is ook nog muzikant, zanger én dichter. In die laatste hoedanigheid staat hij bekend als het poëtische geweten van Potsdam. Om het geheel een nog absurder tintje te geven: Kling presenteert een wekelijkse podcast, waarin zijn sidekick een communistische kangoeroe is. Jazeker.

Dit alles is niet bepaald onopgemerkt gebleven in de rest van Duitsland. Kling verkocht meer dan een miljoen exemplaren van zijn Kangoeroekronieken, een geschreven variant op zijn podcast. Hij is er een beetje het gezicht van geëngageerd Duitsland mee geworden. Een land dat binnenkort afscheid neemt van Frau Merkel, en dat opnieuw op een T-splitsing lijkt te staan: gaan ze linksaf, of rechtsaf? Kling komt er op Crossing Border van alles over vertellen, en hem kennende blijft de (zwarte) humor niet in Die Heimat achter.

Marc-Uwe Kling (1982, Stuttgart) is een Duitse komiek, radiomaker en schrijver. In Duitsland maakte hij naam als podcaster en milde activist, en groeide hij uit tot een van ’s lands populairste auteurs.’

 

Koop hier kaarten: https://www.crossingborder.nl/all-info/

Locatie

Kerkstraat 11, 2514 KP Den Haag

Datum

01-11-2019

Kijk ook bij auteurs

Marc-Uwe Kling

Kijk ook bij titels

QualityLand

De kangoeroekronieken