De kangoeroekronieken

Marc-Uwe Kling

Persbericht Marc-Uwe Kling & Erik van Muiswinkel – 17 april

Als op een dag een kangoeroe tegenover Marc-Uwe Kling komt wonen, volgt een interessante kennismaking. De kangoeroe is communist en helemaal into Nirvana. Hij trekt al snel bij Marc-Uwe in. Samen bediscussiëren ze in puntige dialogen maatschappelijk relevante en minder relevante vragen, zoals: Kun je de complete werken van Hegel samenvatten in één sms-je? Heeft de kangoeroe echt voor de Vietcong gevochten? En de hamvraag: wie is beter – Bud Spencer of Terrence Hill?

 

‘Kan jij vandaag een keer betalen?’ vraagt de kangoeroe na het eten.

‘Vandaag? vraag ik. ‘Een keer?’ vraag ik. ‘Ik moet altijd betalen, omdat jij nooit geld meeneemt.’

‘Tja,’ zegt de kangoeroe grijnzend. ‘Zo zit de wereld nou eenmaal in elkaar. De een heeft de buidel, de ander heeft het geld.’

 

‘Een goed gelukte hyperbolische parodie op de zelfgenoegzame linkse activist.’ de Volkskrant

 

Lees hier een interview met Marc-Uwe Kling door het Duitsland Instituut, n.a.v. de Nederlandse vertaling en zijn optreden in Boom Chicago. 

 

Zie hieronder Marc-Uwe Kling in actie:
Lees hier alvast de eerste drie hoofdstukken van De kangoeroekronieken: 

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789463360371
paperback
Aantal pagina's 224
Prijs € 17,90
NUR 302
april 2018

Genres Fictie, Proza, Verhalen
Omslag Magda Rijs

Vertaler Elbert Besaris

Recensies

'Een goed gelukte hyperbolische parodie op de zelfgenoegzame linkse activist.'

de Volkskrant ()

'Kling levert in zijn boek bij monde van de kangoeroe stevig wat kritiek op de politiek en de gang van zaken in onze maatschappij. Wie daarvoor openstaat, kan wel wat met de kritiek die geleverd wordt. Maar je kan de kritische noot ook gewoon links laten liggen en louter genieten van de spitsvondigheden waarmee Kling je bombardeert. Want alleen de humor levert al een zeer lezenswaard boek op. [...] In ieder geval is dit boek een sterke aanrader voor wie toe is aan een luchtig verzetje.'

Hebban (08 mei 2018)