± 8 Speelse stukken

Judith Herzberg

Judith Herzberg is behalve een van de geliefdste dichters van ons land ook een van de belangrijkste toneelschrijvers. Dit voorjaar verscheen het eerste deel van de geplande integrale uitgave van het toneeloeuvre van Judith Herzberg, de Leedvermaak trilogie. In seizoen 2021-2022 zal Het Nationale Theater de nooit eerder in Nederland opgevoerde trilogie als marathonvoorstelling in verschillende theaters in het land spelen.

In ± 8 Speelse stukken, het tweede deel, zijn de licht-absurdistische toneelstukken van Herzberg verzameld, waaronder Een goed hoofd, De Nietsfabriek en Hoe echt is echt echt. Even vermakelijk om te lezen als om op te voeren. Je zou het zelfs ‘kinderstukken’ kunnen noemen, want ook kinderen zullen er vrolijk van worden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nog te verschijnen
14 november 2020
ISBN 978 94 6336 109 5
paperback
Aantal pagina's 200
Prijs € 17,50
NUR 307


Genres Proza, Varia
Omslag Anne Lammers


Recensies

'Het bewijs dat Herzberg haar talent voor grappige teksten nooit heeft verloren. Flauwe grappen ver doorvoeren en dan toch ergens uitkomen, dat is Herzbergs kracht. Dat is ook zo prettig aan deze stukken: juist door het absurde toe te laten, komt er lucht in de levens van de personages en gloort er hoop op een happy end.'

Arjan Peters, Argus (02 maart 2022)