Als ik dat had geweten

Nobody Told Me There'd Be Days Like These

Amanda Maxwell

En toen gebeurde er iets wonderlijks: ik hoorde een geluid. Het klonk niet als een vliegtuiggeluid of het geluid van een glas dat op de grond viel, maar alsof er iets werd gefluisterd. Het kwam van heel dichtbij. Ik keek naar het meisje naast me. Ze sliep. Toen hoorde ik het weer.
‘Shhh,’ klonk het.
Toen ik omlaag keek, deed ik een heel griezelige ontdekking. Het geluid kwam van de glossy op mijn schoot. Ik tilde het tijdschrift voorzichtig op en bracht heel langzaam mijn oren in de richting van Scarlett Johanssons lippen.

In de verhalenbundel Als ik dat had geweten zet Amanda Maxwell op komisch-aarzelende toon ongemakkelijke en absurde situaties neer. Het onhandig balanceren van haar personages tussen jeugd en volwassenheid weet zij precies te treffen.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061699583
  paperback
  Aantal pagina's 160
  Prijs € 19,90
  NUR 304
  november 2010

  Genres Fictie, Proza, Verhalen
  Omslag Magda Rijs

  Vertaler Boukje Verheij

  Recensies

  ''lichte, dromerige, tragische en komische verhalen''

  NRC Handelsblad (12 november 2010)

  ''Over vijf jaar kent iedereen Amanda Maxwell. Dat kan haast niet anders.''

  Katja de Bruin, VPRO Gids (10 november 2010)

  ''Een verhaal dat niet zozeer pijn doet, maar wel je met enige vertedering terug doet denken aan je eigen eerste stappen in de grote mensen wereld. Het smaakt absoluut naar meer.''

  Ton Rozeman, Shortstory.nu (23 november 2010)

  ''Het bedwelmende proza van Maxwell, waar de hitte van het zuidelijk halfrond doorheen zindert, houdt je tot het laatst geboeid.''

  Algemeen Dagblad (25 november 2010)

  ''De vervreemding van Maxwell is juist subtiel, haar kracht ligt in de ongemakkelijke sfeer die ze weet op te roepen. Maxwell weet van kleine momenten grote, levensbepalende gebeurtenissen te maken, die inspireren en treurig stemmen tegelijkertijd.''

  Pjotr van Lenteren, Volkskrant (19 februari 2011)

  ''Zo licht en eenvoudig dat je als lezer net zo goed langs een kop koffie in de keuken met een paar katten wandelt als langs het laten weghalen van een huidkankervlekje.''

  Passionate Magazine (01 maart 2011)