Billy Doper

Jacob Groot

Na de poëziebundels Zij Is Er en Heerlijkheid Van Luchtmetaal komt dichter en essayist Jacob Groot met Billy Doper, een roman waarin alle mogelijke taalregisters worden opengetrokken. Lyrisch en streetwise rapt zijn proza.

Billy Doper past een jaar op een huis in de Parijse voorstad Meudon. Zijn dooltocht in de gordel van de Seine volgt het script van een uitzinnige film noir. Het is Billy’s bedoeling om meeslepend te leven, maar hij ontfermt zich over een kansarme immigrant en wordt hopeloos verliefd op het verdorven schoolmeisje Fille. Gedreven door de plicht ze te helpen, raakt hij verstrikt in een complot dat door niemand is beraamd, maar gewoon voor hem klaarligt.

Billy Doper is een roman over de onzuiverheid van de liefde en de tucht van het genot. Beurtelings jongensboek, filosofisch traktaat, slapstick en sekssoap dringt het diep door in het bewustzijn van het verlangen.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061698487
  paperback
  Aantal pagina's 176
  Prijs € 18,90
  NUR 301
  mei 2008

  Genres Fictie, Proza, Romans
  Omslag Ron van Roon


  Recensies

  ''In Billy Doper gebeurt vrijwel niets, maar krijgt de poëzie alle gelegenheid omdat niets in alles te veranderen. Het is fascinerend om dat te volgen. Daar, in de taal, gebeurt het en eigenlijk nergens anders. Billy Doper zou de hele wereld wel in taal willen omarmen, als de taal dat had toegestaan. Maar dat staat de taal niet toe. Wat zij wel toestaat is wat Jacob Groot heeft gedaan: met een zo klein mogelijk verhaal een betoverende roman schrijven. Omdat goede romans zonder verhalen niet mogelijk zijn, is daar grote kunst voor nodig.''

  Arnold Heumakers, NRC Handelsblad (19 september 2008)

  ''Met Billy Doper schreef Jacob Groot een weergaloos uit de bocht vliegende lyrische tekst die volgens het omslag een roman is, maar die men even goed een gedicht zou kunnen noemen.''

  Piet Gerbrandy, de Volkskrant (10 oktober 2008)

  ''Groot durft zowel platvloers als mystiek te zijn. Je wordt als lezer werkelijk alle kanten op geslingerd bij het lezen van dit wonderlijke boek. Dit is het soort boek dat je niet altijd hoeft te snappen, maar in de eerste plaats als een gebeurtenis over je heen moet laten komen.''

  Ewoud Kieft, NRC Handelsblad (29 augustus 2008)

  ''...de wijze waarop Groot in steeds terugkerende taalzinnelijke bewegingen zijn muze Fille aantrekt en op afstand houdt, is adembenemend. [...] waardoor de roman uitstralende pracht vertoont, ook op het theoretiserende en redenerende vlak, die hem met weinig andere romans van nu vergelijkbaar maakt.''

  NBD (07 november 2008)