Geloof in mij

Jacob Groot

Is God na Gerard Reve, Maarten ’t  Hart, Jan Wolkers en Jan Siebelink terug in onze literatuur? In Geloof in mij is religie zeker een leidmotief. Maar dit keer geen afrekening, bekering of bekentenis.

Op fabelachtige wijze vertelt Jacob Groot het verhaal van Eddie Combo. Hoe deze gefascineerd blijft door het geloof dat hij verloor en op zoek gaat naar een nieuwe devotie, waarbij hij alles op het spel lijkt te zetten. Tenslotte staat hij er alleen voor, in de donkere nacht van de ziel, zoals dat heet. En dan ziet hij in de deur van een zonverlicht klooster opeens de vrouw die zijn leven een ongekende wending zal geven.

Caleidoscopisch, plechtig en uitzinnig, tast Geloof in mij dankzij de bijzondere regie van de taal naar zijn eigen hogere waarheid.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076174983
  paperback
  Aantal pagina's 320
  Prijs € 24,90
  NUR 300
  november 2016

  Genres Proza, Romans
  Omslag Tessa van der Waals


  Recensies

  'De titel Geloof in mij krijgt ook iets van een poëticale uitdaging: waarin kun je geloven als lezer van deze roman die alle begrip te buiten gaat? Wie niet op de uitdaging ingaat zal het boek al gauw teleurgesteld dichtslaan, wie het wèl doet staat een even bizar als uniek leesavontuur te wachten.'

  NRC Handelsblad, (13 januari 2017)

  'Net als religieuze teksten ons bevreemden en tegelijkertijd kunnen inspireren, biedt ook deze reis uiteindelijk een soort van loutering.'

  www.tzum.info, (10 juli 2017)