Lofzang

Jacob Groot

‘Daar in de taal gebeurt het, nergens anders,’ zo schreef Arnold Heumakers over het meeslepende Billy Doper, de recente roman van Jacob Groot. Ook in zijn nieuwe poëziebundel Lofzang bedrijft Jacob Groot overrompelend zijn alchemie van het woord. Plat en etherisch, streng en ontregelend zoekt hij een nieuwe schoonheid in de taal van de delta.

Het lijkt een gewone dag in het koninkrijk aan de zee. De samenleving draait door, en de dichter put zich uit om het bij elkaar te brengen: de kuststrook en het bankroet, de woeker en de hoofddoek, de lust en de verloedering. In deze kosmos slaapt hij niet. Hij test het landschap, keurt de stad en meet de stand van de liefde.

Jacob Groot: ‘WIMPLED ONE’ from Poetry International on Vimeo.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061698968
  paperback
  Aantal pagina's 80
  Prijs € 16,90
  NUR 306
  april 2009

  Genres Poëzie
  Omslag Suzan Beijer


  Recensies

  ''Een zang die alle registers in de taal laat klinken. [...] Lofzang van Jacob Groot is een bundel om te ondergaan, om als in een kolkende taalstroom te worden meegesleurd te worden.''

  De Groene Amsterdammer (05 juni 2009)

  ''Groot is een muziekmaker.''

  Erik Jan Harmens, Trouw (20 juni 2009)

  ''Groots gedichten verbergen steeds een complex samengaan van (klank)associaties, taalplezier en iets dat we een 'rode draad' zouden kunnen noemen. [...] de bundel is dan ook letterlijk een lofzang, een ode op de taal en haar mogelijkheden.''

  Poëziekrant (01 september 2009)

  ''Adembenemende poëzie [...] Lofzang is een extatisch Hooglied.'

  Piet Gebrandy, de Revisor (01 december 2009)

  ''Jacob Groot zet zijn lofzang op de wereld, het zintuiglijk waarneembare, de zoektocht naar de geliefde, de zucht naar het extatische, voort op een buitengewoon aantrekkelijke manier. [...] De bundel eindigt met het woord 'zingen' en dat is precies wat deze poëzie doet: geen geredeneer of eindeloos gepuzzel met woorden, maar ongebreideld en toch beregeld uitspatten in taal naar aanleiding van de wonderbaarlijke ervarning van het in leven zijn en van liefde vervuld. Een lofzang, zonder meer.''

  NBD (01 januari 2010)