Lichttabletten

Jacob Groot

‘Niet omkijken. Niet stilstaan. Lichttabletten innemen. Rozen vullen met carillons. Een oceaan zien slaan op een spiegel in een gang.’

Je wilt je leven veranderen of je wilt een ander leven? Vaak gaat het vanzelf. Het leven verandert je en het andere leven is opeens breekbaar of duister. Dat zijn radicale momenten, en de nieuwe poëzie van Jacob Groot verdiept zich erin. Zijn personages betreden hun ongekende nu en herbezinnen zich. In adembenemende reeksen volgen we hun taxaties en dilemma’s. Hun script schrijft een verhoor voor, alsof er sprake is van een oordeel. Ja, hun einde lijkt soms nabij, maar ze treffen het. Ook de gedichten zelf zijn lichttabletten. Je neemt ze in, en ze vormen een kuur, dat wil zeggen, het is misschien een bevlieging, maar tegelijk glanst de bevrijding.

 

 

 

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463361590
  paperback
  Aantal pagina's 96
  Prijs € 24,50
  NUR 306
  november 2022

  Genres Poëzie
  Omslag Tessa van der Waals


  Recensies

  'Naar adem happende mystieke bespiegelingen. Jacob Groot is nog altijd zwaar onderschat.'

  Han van der Vegt, Awater, Winter 2023-2024 ()

  'De poëzie van Jacob Groot biedt hoop. Hoe slecht wij de ander ook verstaan, hoezeer wij ons ook van elkaar verwijderd hebben, wij zijn met elkaar verbonden, wij vormen met ons allen één grote steen die uit elkaar is gespat; in ons allen galmt de oerknal na!'

  Douwe Wilts, Meander (15 maart 2023)