De Dierentoen

Drôles de bêtes

André Hellé

De Dierentoen is het klassieke meesterwerk van de Franse kunstenaar André Hellé. Hij verstond de kunst om naar de wereld te kijken door de ogen van een kind. Het boek verscheen oorspronkelijk in 1911 en bevat prachtige tekeningen van dieren, die er na meer dan honderd jaar nog steeds verrassend modern uitzien. In Frankrijk herleeft de belangstelling voor Hellé: tot juni 2013 was in het Musée du Jouet van Poissy een aan hem gewijde tentoonstelling te zien en door hem ontworpen speelgoed is daar opnieuw verkrijgbaar.

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789076168579
gebonden
Aantal pagina's 48
Prijs € 19,90
NUR 274
2014

Genres 6 - 12 jaar, Kinderboeken
Omslag André Hellé/Rudy Vrooman

Vertaler Barbara van Kooten

Recensies

''Dat gestileerd 'houterige' heeft hij behouden in zijn tekeningen, en dan voornamelijk in de twintig prachtige kleurenlitho's van evenveel beestjes. De olifant, de tijger, de giraffe, de maraboe... ze krijgen door de sterk vereenvoudige vormen iets tijdloos abstracts en artistieks. Stuk voor stuk kleine kunstwerkjes zijn het.''

Patrick Jordens, De Morgen ()

''Zelfs vandaag nog voelt zijn kinderboek razend actueel. Hoewel... Geen panda of pinguïn te zien in zijn naslagwerk.''

Libelle ()

''

Linda magazine ()