Gevoelige ideeën

Carel Peeters

In de Eeuw van de Rede en de Verlichting ontstonden niet alleen de rechten, plichten en vrijheden van de Westerse samenleving, maar werd ook de basis gelegd voor het misbruik van de Rede. In Gevoelige ideeën toont Carel Peeters in een reeks essays over achttiende-eeuwse filosofen en schrijvers als Diderot, Belle van Zuylen en Voltaire een genuanceerde en positieve Verlichting. Bij hen gingen gevoel en verstand samen, alsof ze al profiteerden van de vruchtbare kanten van de Romantiek die de Verlichting aan het begin van de negentiende eeuw zou opvolgen.

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789061698531
paperback
Aantal pagina's 240
Prijs € 18,50
NUR 323
mei -000

Genres Essay, Non-fictie, Proza
Omslag Anne Lammers


Recensies

''Gevoelige ideeën vormt een boeiend en uitermate helder geschreven pleidooi voor een milde, menselijke Verlichting.''

Het Financieele Dagblad (19 juli 2008)

''Jammer dat het uit is, dat was het gevoel nadat ik Gevoelige ideeën van Carel Peeters had dichtgeslagen. Ik had graag nog wat meer schetsen van Peeters gelezen over opmerkelijke figuren uit de tijd van de Verlichting. Hij schrijft er op een innemende manier over, empathisch en enthousiast. [...] Gevoelige ideeën is een prettige kennismaking met de ideeën van Verlichtingsfilosofen die in hun denken niet alleen plaats gaven aan de rede (het rationalisme) maar ook aan emotie, kunst literatuur enz.''

Chroom Digitaal (05 augustus 2008)