Een goed jaar voor de rozen

Ben Crom

De afgelopen jaren verschenen bij De Harmonie bijzondere jeugdthrillers van onder andere Kevin Brooks, Robert Wolfe en Joshua Mowll. Dit najaar wordt daar het originele debuut van Ben Crom aan toegevoegd.

Als Nihat Dag een kuil in zijn tuin graaft, vindt hij een oude koffer met dansschoenen. Samen met zijn klasgenootje Reenie Geuze besluit hij het mysterie van deze merkwaardige vondst te ontrafelen.
Daarmee begeven Nihat en Reenie zich op een ontdekkingsreis langs allerlei dramatische gebeurtenissen die zich in de Tweede Wereldoorlog rondom de schoenen hebben afgespeeld. Maar ook voeren de schoenen hen mee op een avontuur vol vragen over hun eigen leven, waarop ze geen pasklare antwoorden kunnen geven.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061698098
paperback
Aantal pagina's 464
Prijs € 18,50
NUR 283
september 2007

Genres 12 - 15 jaar, Kinderboeken
Omslag Studio Ron van Roon


Recensies

''Een intense en zeer gevoelige jeugdroman [...] Een goed jaar voor de rozen is aan de ene kant een echte who-dunnit, een spannende thriller met een spetterend einde. Maar het is meer dan dat. [...] Dit is wat goede jeugdliteratuur beoogt: het stemt tot nadenken, voert je mee naar andere werelden en laat je deels ontredderd, maar ook rijker achter.''

Noordhollands Dagblad (15 oktober 2007)

''Een goed jaar voor de rozen is boven alles een geslaagd debuut, goed geschreven, over een thema dat er toe doet.''

Dagblad van het Noorden (14 december 2007)