Het Krakkemik

Elma van Haren

Het Krakkemik is Elma van Harens tweede dichtbundel voor kinderen en bevat net als De wiedeweerga (1998) gedichten over onder meer vriendschap, ouders, school en verliefdheid.
Elma van Haren ontving voor haar werk zowel de C. Buddingh’-prijs als de Jan Campertprijs. Het gedicht ‘Het schitterende’ uit haar bundel Eskimoteren werd gekozen tot een van de drie beste gedichten van 2000.
Over De wiedeweerga: ‘Ze zijn prachtig, deze gedichten als wervelwinden, zelfs als ze over een doodgewone straat gaan met jonge bomen.’ (Vrij Nederland)
De tekeningen in deze bundel zijn van Walter van Lotringen, die ook De wiedeweerga illustreerde.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061696889
paperback
Aantal pagina's 48
Prijs € 13,50
NUR 306
mei 2003

Genres Poëzie
Omslag Walter van Lotringen


Recensies

''Soms is een "Harmonieboek" zo uniek in z'n soort dat je je als lezer heel bijzonder voelt: dat jij dit boek mag lezen. Wat een geluk dat je het onder ogen kreeg! Dat geldt ook voor Het Krakkemik van Elma van Haren. (...) In iedere tekst proef je de frisse, fruitige fantasie van Van Haren, die ze aan de dag legt bij het verwoorden van alles wat een rol speelt in het leven van een, zeg maar twaalfjarige puber.''

Julia van Bohemen, Leeuwarder Courant ()

''Het Krakkemik is een heerlijke bundel vol spitsvondigheden, humor en herkenning, geschreven door een dichter die haar ambacht tot in de puntjes beheerst.''

Danny Degenaar, De Recensent ()