Machines zoals ik

Ian McEwan

Na het succes van de recent verfilmde roman De kinderwet, confronteert McEwan de lezer opnieuw met fundamentele vraagstukken in een meeslepend, dystopisch verhaal, gesitueerd in het Londen van net na de Falklandoorlog: Thatcher is aan de macht en Alan Turing bereikt een beslissende doorbraak in de artificiële intelligentie.

De werkeloze Charlie is verliefd op Miranda, een intelligente studente die een verschrikkelijk geheim met zich meedraagt. Ze raken verwikkeld in een driehoeksrelatie met de androïde Adam, wiens persoonlijkheid ze samen hebben ontworpen. Maar kan een machine de ‘matters of the heart’ wel begrijpen? Wat is het dat ons menselijk maakt?

Beluister hier twee radiofragmenten over Machines zoals ik terug:
NPO Radio 1: https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/355175-boek-van-de-week

NPO radio 4: https://www.nporadio4.nl/fragmenten/audio/355175-boek-van-de-week 

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789463360494
gebonden
Aantal pagina's 352
Prijs € 24,90
NUR 302
mei 2019

Genres
Omslag Anne Lammers

Vertaler Rien Verhoef

Recensies

'Een ontzettend goede roman over een nieuw soort kunstmatige mens.'

The Times ()

'Deze gedurfde prestatie is een geslaagde combinatie van literaire flair en intellectuele sprankeling.'

The Sunday Times ()

'Meesterlijke nieuwe roman (…) McEwans vermogen om de lezer tot nadenken te stemmen is waardevol en tijdloos.'

Financial Times ()

'Fascinerende what-if roman van een van de beste hedendaagse Britse auteurs (1948) over een zeer actueel thema. Kan een androïde wel gevoelens hebben? Hoe verhoudt zich de algoritme-ratio van de androïde ten opzichte van de vaak irrationele emoties van de mens? Gelden mensenrechten ook voor een androïde? Goed geschreven, meeslepend, inventief en geestig.'

NBD Biblion (26 juni 2019)

'De vraag waar McEwan in slimme bewegingen omheen cirkelt is niet zozeer of machines kunnen denken, maar wel wat is het om mens te zijn. Met Adam, Charlie en Miranda vond hij een fascinerende manier om een moreel complex gegeven op een ingenieuze en geestige wijze in een spannend verhaal te gieten. Je blijft als lezer verbluft en betoverd achter.’'

Kathy Mathys, De Standaard (12 juli 2019)