Ouwe Lullen en Krasse Knarren

Kees van Kooten , Wim de Bie

De schrijpende scènes, verzameld op de derde Themaschijf van het Simplisties Verbond, zijn niet eerder verschenen op video of dvd. U heeft ze dus nooit, of hooguit eenmaal, op de VPRO-televisie gezien.
Betreffende landgenoten ‘aan de verkeerde kant van de vijftig’ hanteert de Nederlander bij voorkeur de denktrits ouderdom, ouderdommer, ouderdomst.
Oud is out en zal dat eeuwig blijven. Maar is iedere bejaarde hiermee een te veronachtzamen mopperkont, of kunnen jeugdigen wellicht iets opsteken van alle gebralde gal?

Jet en Koosje Veenendaal, vader en zoon Bussink, Gé en Arie Temmes, Ralph en Thea Ternauw, vader en dochter Van der Pas en tientallen andere tragikomische senioren ventileren de wrokken, twijfels, missers, beloften en verwachtingen waar ons land in het laatste kwart van de vorige eeuw mee worstelde en die men niet te boven kwam.
Op de autobiografische bonustracks gedenkt Van Kooten de tekenkunst van zijn vader en onderzoekt De Bie zijn ‘ouderlijkhuisgevoel’. Verschijnt mede ter gelegenheid van de boekenweek 2008.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789067271592
dvd
Aantal pagina's
Prijs € 19,95
NUR 050
juni -000

Genres Varia
Omslag Piet Schreuders


Recensies