Terug op de achterbank

Olivier Willemsen

‘Ik ben tweeënveertig jaar, mijn relatie is voorbij en ik kom net uit een depressie. Toen mijn moeder vroeg of ik het gezellig zou vinden om mee te gaan naar een huisje in de Auvergne, heb ik ja gezegd.’

 

De hoofdpersoon in deze zwartkomische vertelling gaat op aandringen van een goede vriendin mee met zijn ouders op zomervakantie. Als vanzelf nemen zowel de zoon als de vader en moeder hun oorspronkelijke positie binnen het gezin weer in, alsof er niet een half mensenleven voorbij is gegaan. Terug op de achterbank observeert hij zijn ouders en ondergaat hij opnieuw de geborgenheid die het liefdevolle gezin hem altijd heeft geboden, maar ditmaal met andere ogen.

 

Olivier Willemsen (1980) groeide op in het dorpje Haps aan de grens met Duitsland. Hij studeerde geschiedenis en was onder andere hoofd communicatie van debatcentrum De Balie in Amsterdam.

Olivier Willemsen schreef de duistere roman Morgen komt Liesbeth en het mysterieuze Roza. In Terug op de achterbank gooit hij het over een andere boeg. In rake humoristische scènes weet hij de beklemmende consequenties van een gelukkige jeugd genadeloos aan de kaak te stellen.

 

Nu ook verkrijgbaar als ebook! 

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463361774
  paperback
  Aantal pagina's 160
  Prijs € 20,00
  NUR 301
  april 2023

  Genres Fictie, Romans
  Omslag Rouwhorst & Van Roon


  Recensies

  'Terug op de achterbank is voor de lezer die zin heeft in een soepel geschreven en vermakelijk vakantieverhaal dat gemakkelijk wegleest naast het zwembad. Bij voorkeur op een camping in Zuid Frankrijk natuurlijk.'

  Isabelle van den Heuvel, Literair Nederland (27 juni 2023)

  'Een vakantie om gauw te vergeten in een hartverwarmend boek.'

  Koen Eykhout, De Limburger (27 mei 2023)

  'Het is dolkomisch. Het vloog me ook aan, en op een bepaald moment, dacht ik ook 'doe wat, lul!''

  Lidewijde Paris, NPO Radio 1 Nieuwsweekend (29 april 2023)

  'Totaal hilarisch. Er valt veel te lachen bij dit boek, maar onder de grappen schuurt het voortdurend.’'

  Gerwin van der Werf, Trouw (15 april 2023)

  'Doet denken aan De avonden van Gerard Reve. Tergend, maar ook aandoenlijk.'

  Judith Eiselin, NRC (07 juli 2023)