Twaalf momenten

Louis Hothothot

Louis Yi Liu werd ten tijde van de eenkindpolitiek in China geboren als tweede kind. Zijn ouders hadden al een meisje, maar zijn moeder was vastbesloten nog een zoon te krijgen. Louis’ ouders hebben voor deze keuze een hoge prijs moeten betalen: zijn vader gaf er zijn politieke carrière voor op, zijn zusje heeft tot op de dag van vandaag een moeizame verhouding met hem en Louis groeide aanvankelijk op als illegaal kind zonder rechten.

Louis Hothothot ontvluchtte het gezin om een opleiding tot grafisch ontwerper te volgen en kwam voor een master aan de Filmacademie naar Amsterdam. In 2021 werd de film die hij maakte onder het pseudoniem Louis Hothothot, Twelve Moments, verkozen tot de openingsfilm van het Idfa.
Het boek Twaalf momenten lag aan de basis van deze film. Het is een documentaire ‘photographic novel’ die in tekst en beeld deze pijnlijke geschiedenis blootlegt, evenals de sporen die het in de levens van alle betrokkenen getrokken heeft. Louis Hothothot gebruikt het grafisch ontwerp als taal om zijn gedachten vorm te geven, poëtisch en subtiel. Daarnaast bevat het boek nóg drie talen, omdat alle vier Louis maken tot wie hij is: de taal van het land waar hij geboren werd, de taal waarin hij doorgaans communiceert en de taal van het land waarin hij woont. Chinees, Engels en Nederlands.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789463362030
paperback
Aantal pagina's 256
Prijs € 27,50
NUR 320
september 2024

Genres
Omslag Louis Hothothot


Recensies