Überpuber

Hadjar Benmiloud

Elke jongere beschikt over een mening, rechten, een iPod, een seksrelatie, trauma’s, talent, een vaste dealer en een strafblad. Het is vanzelfsprekend dat je krijgt wat je wilt, wanneer je dat wilt. En dat geldt zeker voor überpuber Hadjar Benmiloud. Schaamteloos, vol lef en bravoure, schreeuwt ze haar arrogante mening van de daken. Het leverde haar loftuitingen en doodsbedreigingen op.

Überpuber is een selectie van haar beste columns.

‘Halverwege de zestien ben ik nu. Je begrijpt; er is weinig wat ik niet gezien, gedaan, gevoeld, gedacht, gekreund of gekotst heb. Wereldwijs als ik ben, heb ik de Waarheid al lang ondervonden: jongens doorgronden is deprimerend simpel.
Tijdenlang heb ik, net als ieder ander meisje, wanhopig hun gedrag kapotgeanalyseerd. Vooral als het iets slechter ging, werd elke beweging, elke zin en elk sms’je van mijn doelwitten aan een uitgebreid onderworpen. Het liefst besprak ik de steeds schevere conclusies met een voltallige jury aan vriendinnen. Totdat ik erachter kwam dat piemelbezitters al tevreden zijn met een warm holletje voor de lust en een koud pilsje voor de dorst. En om ze daarvoor te lokken, heb je alleen een gevuld behaatje nodig.’

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nee
ISBN 9789061698449
paperback
Aantal pagina's 160
Prijs € 14,90
NUR 300
mei 2008

Genres Column, Non-fictie, Proza
Omslag Hotel Worldwide


Recensies

''Grappig, adrem, verrassend en soms vlijmscherp. Een af en toe wat melig, maar zeer herkenbaar boek.''

Pauze (01 juni 2008)