Uit zoveel duisternis

Hans Tentije

In Uit zoveel duisternis, de nieuwe bundel van Tentije, passeren zoals gewoonlijk weer vele plaatsen (Praag, Rome en Wijk aan Zee) en personen (Cesare Pavese, Josef Sudek en Theo van Gogh) de revue. Het hoogtepunt van deze bundel is een negendelige cyclus waarin Tentije zijn visie geeft op de Metamorfosen van Ovidius.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061697855
  paperback
  Aantal pagina's 64
  Prijs € 16,90
  NUR 306
  april 2006

  Genres Poëzie
  Omslag Anne Lammers


  Recensies

  ''... een magistrale lofzang op het leven.''

  Noordhallands Dagblad (18 mei 2006)

  ''Van Tentije verscheen in 2004 de bundel Deze oogopslag, die in 2005 werd bekroond met de Guido Gezelle-prijs voor de beste Nederlandstalige bundel uit de periode 2002-2005. In het juryrapport werd Tentije geroemd om zijn heldere, observerende en toegankelijke poëzie, die wars is van cryptische taal en intellectuele excentriciteit. (...) In zijn nieuwe bundel maakt Tentije deze kwalificaties opnieuw helemaal waar. Met poëzie van dit kaliber wordt ook het leven lichter, ondanks zoveel duisternis.''

  Weekblad van het Friesch Dagblad (02 september 2006)

  ''Het heeft vrij lang geduurd, maar de poëzie van Hans Tentije kent nu eindelijk het succes en de waardering die ze al van bij de aanvang verdiende. Thematisch is nochthans niet zoveel veranderd; van bij de eerste bundels heeft Tentije blijk gegeven van een sterk historisch bewustzijn. [...] Tentije schrijft alweer op een bijzonder hoog en uitermate boeiend niveau. Dat zijn lyriek wat meer aan toegankelijkheid heeft gewonnen (zonder ook maar ergens in loutere anekdotiek te vervallen), maakt de lectuur van deze bundel nog spannender.''

  De Leeswolf (01 juli 2006)