Het universum van Willem Frederik Hermans

Max Pam , Hans Renders , Piet Schreuders

Meer dan 400 pagina’s nooit eerder gepubliceerde foto’s, manuscripten en documenten

 

Talloze studies zijn er verschenen sinds de dood van schrijver Willem Frederik Hermans (1921–1995), maar altijd bleef één aspect onderbelicht: zijn speelse kant. Schrijver Max Pam, hoogleraar geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen Hans Renders en vormgever Piet Schreuders brachten twee jaar door in het (gesloten) archief-Hermans en onderzochten nooit eerder gepubliceerde foto’s, manuscripten en documenten, waaruit vooral de humor van de schrijver spreekt.

Het universum van Willem Frederik Hermans bevat een rijke selectie uit dit materiaal, waarmee het beeld van Hermans als eeuwige ruziezoeker en misantroop grondig bijgesteld wordt. De zo vaak beschreven kille verhoudingen met zijn vermoorde zuster Corrie en zijn ouders blijken óók warm en liefdevol te zijn geweest. Bovendien krijgen we antwoorden op vragen zoals: hoe verliep zijn experiment met LSD en waarom ontving hij in zijn huis een zuster uit het Franciscanessenklooster?

Het universum van Willem Frederik Hermans is een vrolijke introductie voor wie Hermans nog niet echt kent, maar ook een unieke bron van informatie voor de doorgewinterde hermansiaan.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Nog te verschijnen
19 januari 2023
ISBN 9789463361644
gebonden
Aantal pagina's 416
Prijs € 49,50
NUR 370/320


Genres Non-fictie, Varia
Omslag Piet Schreuders


Recensies