Voor altijd voor het eerst

Erik Bindervoet

Het eerste Gillette-scheermes, het stoplicht, schuimrubber, het hondje Laika, de waterstofbom en de Hartzeermachine: Erik Bindervoet componeert in 101 gedichten een persoonlijke geschiedenis van de twintigste eeuw, aan de hand van uitvindingen, eerstelingen en ontdekkingen op het gebied van alle takken van kunst en wetenschap, eerste keren dat, sterfgevallen en geboorten.
Voor altijd voor het eerst verscheen mede ter gelegenheid van Landelijke Gedichtendag 2008.

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789061698234
paperback
Aantal pagina's 128
Prijs € 16,90
NUR 306
december 1969

Genres Poëzie
Omslag Robbert-Jan Henkes


Recensies

''Die registers werken niet alleen verhelderend maar ook aanstekelijk. De lezer gaat hinkelen tussen verzen en trefwoorden [...] Voor altijd voor het eerst is één groot poëtisch cryptogram.''

de Volkskrant (22 februari 2008)

''In zijn nieuwste bundel scheurt Erik Bindervoet de afgelopen eeuw aan flarden om er een kleurrijke collage van te plakken. [...] Voor altijd voor het eerst is meer dan vrolijk. Hij is ook monomaan, eigenzinnig, platvloers, geestig erudiet, noem maar op. Bij vlagen is hij zelfs ontroerend.''

Awater (01 juni 2008)