Zwaan kleef aan

Henny Vrienten

Henny Vrienten is een groot poëziekenner. Voor de weekkrant Opinio verzorgde hij een jaar lang de rubriek ‘Zwaan kleef aan’, waarin het ene gedicht onbedoeld naar het andere verwijst. Via meeuwen en moeders, naar kritiek en impasse. Onderwerpen die op het oog niets met elkaar te maken hebben worden door Vrienten op verrassende wijze met elkaar in verband gebracht. Ook dichters uit verschillende tijden en uiteenlopende landen blijken meer te delen dan men zou denken. Het gaat van de zwaan van García Lorca naar die van Gerlach; van de steen van Drummond de Andrade naar die van Dèr Mouw; en van de bommen van Rodenko naar die van Holub.

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789061698807
paperback
Aantal pagina's 96
Prijs € 16,00
NUR 373
juni -000

Genres Poëzie
Omslag Josepha Hulskes


Recensies

''...gedichten op een rij die op tersluikse wijze naar elkaar verwijzen en zo een mooi estafetteparcours vormen.''

De Standaard (20 februari 2009)

''verrassende en meestal spannende combinaties''

de Volkskrant (27 februari 2009)

''Sympathiek, teogankelijk, maar vooral persoonlijk. En nu en dan zelf ook behoorlijk poëtisch.''

Rob Schouten, Vrij Nederland (16 mei 2009)

''Een mooie manier van bloemlezen [...] zonder meer een aanrader: stop hem in je jas of in je tas, neem hem overal mee naartoe, en haal hem tevoorschijn als je kunt, neem de tijd om even te lezen en te verdwijnen.''

Roodkoper (01 november 2009)