Tijdschrift Absint analyseert In die tijd die van Elly de Waard

Een jongere stem analyseert of de vijftiende bundel van een ouder iemand nog iets nieuws en relevants kan brengen.

‘De Waard speelt met haar materiaal en taal zonder te streven naar eenheid: zij kiest niet, omdat zij niet hoeft te kiezen. Het resultaat is een bundel die gereserveerd en nieuwsgierig is maar tegelijkertijd op springen staat, geschreven in registers die verschillende botsende spectra van moderne omgangstaal aanhalen en toe-eigenen. ‘In die tijd die’ is een bundel die trilt van plezier, boosheid en oplettendheid. Ook na de vijftiende bundel is De Waards werkwijze nog niet verschraalt. ‘In die tijd die’ laat zien dat ontwikkeling en vernieuwing nog altijd gepaard gaan met aandachtigheid, oplettendheid en wat durf. Elly de Waard heeft hiermee opnieuw een frisse en aparte bundel geschreven.’ Aldus tijdschrift Absint

 

Lees het hele stuk van Absint hier.

Kijk ook bij auteurs

Elly de Waard

Kijk ook bij titels

In die tijd die