Fedor van Eldijk

(, 1970)

© Bob Bronshoff

 

Nieuws

Biografie

Fedor van Eldijk (1970) is absurdist. Samen met Ronald Snijders is hij o.a. verantwoordelijk voor De Alfabetweter (2013), De Schrikkelkalender (2014) en het nieuwsfictiehoorspel Binnenland 1 (2007/8).

Midden jaren negentig is Van Eldijk actief in de cabaret- en bandformatie N’mbusi, als schrijver, speler en bassist. Hier begint zijn samenwerking met Snijders. Met dit gezelschap wint hij de tweede prijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival en tourt hij met het programma ‘Kijken of de vloer het houdt’ door Nederland.

Daarna zet hij met Snijders het ‘Absurd Magazine’ op, een online tijdschrift met absurdistische teksten, hier worden ook voor het eerst de ‘Neologismen’ gepubliceerd die later in De Alfabetweter worden gebundeld. Verder verschijnen in het e-magazine verhalen, lijstjes en andere proza. Het eerste boek ‘Een Normaal Boek’ verschijnt in 2006 en is een bundeling van deze teksten. In 2010 gaat het Absurd Magazine over in Normalemensen.nl.

Samen met Ronald Snijders schrijft hij absurdistisch proza en werkt hij mee aan radio en televisieprogramma’s. Hij ontwikkelde voor de VPRO mee aan De Staat van Verwarring en schreef samen met Ronald Snijders de teksten voor het nieuwsfictieprogramma Binnenland 1.

Naast auteur is van Eldijk vader van twee andere kinderen en is hij freelance interim ICT Manager.