Jeroen de Leijer

(Hilvarenbeek, 1969)

 

Nieuws

Biografie

Jeroen de Leijer is geestelijk vader van stripheldin, poppenkastdiva en televisiester Eefje Wentelteefje. De strip Eefje Wentelteefje verscheen dagelijks in het AD, op televisie had zij een eigen serie bij V.P.R.O.’s Villa Achterwerk: De Eefje Wentelteefje TV Show. Momenteel leidt Eefje een zwervend bestaan en treedt zij op als handpop op jaarmarkten en braderieën.

Jeroen vormt samen met Marjolein Schalk Studio De Leijer, gespecialiseerd in illustraties, strips, boeken en animatiefilms. Samen met Marjolein maakte hij de illustraties voor het kinderboek Hoe Lima een lekke band kreeg van Micha Wertheim. In 2013 schreef en illustreerde Studio De Leijer het vakantieboek Niemand de deur uit! met daarin zelfhulptips om je op weg te helpen naar een geslaagde en ontspannen thuisblijfervaring, terwijl je omgeving denkt dat je weg bent.

In 2015 richtte Jeroen met Marjolein en S.L. Trumpstein Wobby op, een gestencild blad dat vier per jaar verschijnt met bijdrages van gasttekenaars en -schrijvers.

Naast briljant tekenaar is Jeroen ook sjamaan, spiritueel gids en bedenker van de Kenjezelf Kit. Middels lezingen en workshops biedt hij de mogelijkheid om middels de spirituele kaarten te komen tot een bijzondere mate van zelfreflectie.

Jeroen de Leijer woont samen met zijn vrouw (niet geheel toevallig ook Marjolein Schalk) en twee kinderen in Tilburg. Jeroen is nog niet in het bezit van een groot rijbewijs.