Naar Texas en terug

Jeroen de Leijer , Boris de Leijer

In de graphic novel Naar Texas en terug neemt een vader zijn adolescente zoon mee op reis als een moderne ‘rite de passage’: Jeroen, de vader, besluit dat het tijd is zijn zoon te begeleiden naar volwassenheid. Boris is gestrand in het onderwijs en gaat al drie jaar niet naar school. Hij ligt vooral op zijn bed met zijn telefoon en kijkt zijn favoriete Netflix-films en -series, telkens opnieuw. Na Verdun en het Westelijk front, reizen ze in 2016 af naar Texas om er de presidentsverkiezingen te volgen. Jeroen is degene die aanvankelijk een getekend en geschreven verslag van hun wederwaardigheden maakt, maar wanneer Boris zich daarin mengt en zijn kant van het verhaal gaat vertellen, ontstaat er een interessante dialoog vanwege Boris’ andere kijk op de werkelijkheid; informatie die via de zintuigen binnenkomt verwerkt hij op een radicaal andere wijze.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463361366
  paperback
  Aantal pagina's 256
  Prijs € 34,90
  NUR 360
  november 2022

  Genres Kunst, Cartoons & Strips
  Omslag Jeroen de Leijer

  Illustrator Jeroen de Leijer, Boris de Leijer

  Recensies

  'Een roadtrip met twee gezichten, schreef een recensent over dit deels autobiografisch relaas van vader en zoon De Leijer. Een reis die voor beiden een frisse therapie bleek te zijn. Meeslepend tot op het bot op een originele manier. Zo volgt het duo de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 en leer je als lezer weet iets over hamburgerketens. We kennen De Leijer van Eefje Wentelteefje maar zo lichtzinnig en onbegrensd is dit verslag zeker niet. Des te knapper is deze roadtrip op papier.  '

  Juryrapport Het Stripschap (29 januari 2024)