Alles in dit land

Everything in this Country Must

Colum McCann

Alles in dit land bevat drie verhalen die alle te maken hebben met de verwoestende en vervreemdende gevolgen van politiek en oorlog in Noord-Ierland.
Zo is er het boerenmeisje dat vertelt hoe haar vader het niet kan verkroppen dat hun trekpaard door Britse soldaten uit de rivier wordt gered, en de dertienjarige jongen die afscheid neemt van zijn jeugd in de zomer dat zijn oom in hongerstaking is.
In het verhaal ‘Hout’ wordt de spanning en fascinatie van een protestanse jongen beschreven wanneer hij met zijn moeder in het geheim vlaggenstokken voor de oranjemarsen maakt.

McCann gunt de lezer een blik op een land waarvan de hemel, volgens de slotzin van het titelverhaal ‘wel erg klein is voor zoveel regen.’

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076168135
  paperback
  Aantal pagina's 120
  Prijs € 17,90
  NUR 302
  In samenwerking met
  Manteau, Antwerpen
  september 2000

  Genres Fictie, Proza, Verhalen
  Omslag James Nachtwey/Magnum Photos/ABC Press

  Vertaler Frans van der Wiel

  Recensies

  ''McCann tekent, in prachtige metafoorrijke zinnen, hoe de kinderen vergiftigd worden door de gewelddadige omstandigheden waarin ze opgroeien. (...) zelden is de machteloosmakende complexiteit van het Ierse probleem zo pijnlijk kernachtig verbeeld.''

  Trouw (28 oktober 2000)

  ''Op een subtiele manier neemt McCann het onvolwassen karakter van elke religieus karakter op de korrel.''

  De Morgen (30 oktober 2000)

  ''Dat de verhalen na lezing een diepere indruk achterlaten dan menige (...) roman, bewijst eens te meer Colum McCanns grote schrijverstalent.''

  Zone5300 (01 december 2000)

  ''Alles in dit land is een bijzonder pure en intense leeservaring. Met spaarzame maar rake woorden en beelden brengt hij de burgeroorlog in Noord-Ierland beklemmend dichtbij.''

  Standaard der Letteren (14 december 2000)

  ''Everything in This Country Must is van een tijdloze en pure schoonheid, een boek dat vele andere overbodig maakt.''

  Standaard der Letteren (27 april 2000)