Alles in dit land

Everything in this Country Must

Colum McCann

Alles in dit land bevat drie verhalen die alle te maken hebben met de verwoestende en vervreemdende gevolgen van politiek en oorlog in Noord-Ierland.
Zo is er het boerenmeisje dat vertelt hoe haar vader het niet kan verkroppen dat hun trekpaard door Britse soldaten uit de rivier wordt gered, en de dertienjarige jongen die afscheid neemt van zijn jeugd in de zomer dat zijn oom in hongerstaking is.
In het verhaal ‘Hout’ wordt de spanning en fascinatie van een protestanse jongen beschreven wanneer hij met zijn moeder in het geheim vlaggenstokken voor de oranjemarsen maakt.

McCann gunt de lezer een blik op een land waarvan de hemel, volgens de slotzin van het titelverhaal ‘wel erg klein is voor zoveel regen.’

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789076168135
paperback
Aantal pagina's 120
Prijs € 14,90
NUR 302
In samenwerking met
Manteau, Antwerpen
mei -000

Genres Fictie, Proza, Verhalen
Omslag James Nachtwey/Magnum Photos/ABC Press

Vertaler Frans van der Wiel

Recensies

''McCann tekent, in prachtige metafoorrijke zinnen, hoe de kinderen vergiftigd worden door de gewelddadige omstandigheden waarin ze opgroeien. (...) zelden is de machteloosmakende complexiteit van het Ierse probleem zo pijnlijk kernachtig verbeeld.''

Trouw (28 oktober 2000)

''Op een subtiele manier neemt McCann het onvolwassen karakter van elke religieus karakter op de korrel.''

De Morgen (30 oktober 2000)

''Dat de verhalen na lezing een diepere indruk achterlaten dan menige (...) roman, bewijst eens te meer Colum McCanns grote schrijverstalent.''

Zone5300 (01 december 2000)

''Alles in dit land is een bijzonder pure en intense leeservaring. Met spaarzame maar rake woorden en beelden brengt hij de burgeroorlog in Noord-Ierland beklemmend dichtbij.''

Standaard der Letteren (14 december 2000)

''Everything in This Country Must is van een tijdloze en pure schoonheid, een boek dat vele andere overbodig maakt.''

Standaard der Letteren (27 april 2000)