Danser

Dancer

Colum McCann

Danser is een op biografische gegevens gebaseerde roman over het veelbewogen leven van Rudolf Noerejev, de grootste balletdanser van de twintigste eeuw.
Vanuit het perspectief van zowel bestaande als fictieve personen vertelt Colum McCann het verhaal van Noerejevs leven: zijn jeugd in de provinciestad Oefa, zijn studietijd aan de balletacademie van Leningrad, zijn overstap naar het Westen, de wilde jaren tachtig met de jetset van New York en zijn triomfen op alle belangrijke danspodia van de wereld.
Aan het woord komen onder andere Anna, die hem zijn eerste balletlessen geeft; Noerejevs zuster Tamara, die moet leren leven met het ‘verraad’ van haar broer; Victor, de Venezolaanse ritselaar die een van zijn beste vrienden wordt; bekende mensen als Margot Fonteyn en Andy Warhol, maar ook de Engelse schoenmaker die jarenlang Noerejevs balletschoenen maakte. Vanuit dit koor aan stemmen schreef McCann een indrukwekkende roman over een danser die zowel op het podium als daarbuiten een fenomeen was.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076168227
  paperback
  Aantal pagina's 336
  Prijs € 19,90
  NUR 302
  mei 2003

  Genres Fictie, Proza, Romans

  Vertaler Frans van der Wiel

  Recensies

  'Dancer is an ambitious and most thrilling novel.'

  Lesley Chamberlain, Times Literary Supplement (10 januari 2003)

  'Poetisch, kraftvoll, wie in einem lyrischen Tanz. Ein Meisterwerk.'

  Buchreport (15 december 2002)

  'The novel is a lovely showcase for his fluid prose and storytelling skill.'

  Publisher's Weekly (18 november 2002)

  'Colum McCann has given us something wonderful.'

  Keith Baxter, The Spectator (11 januari 2003)

  'McCann is op zijn best als hij kruipt in de huid van de machtige ritselaar Victor, die weet hoe een feest dient te verlopen, wat de rol van Andy Warhol is en die de drugsscene kent als zijn broekzak.'

  Henk van Viegen, vitaal.nl (01 juli 2003)