Apeirogon

Colum McCann

De Palestijn Bassam Aramin en de Israëliër Rami Elhanan zijn allebei vader van een dochter en allebei worden ze geconfronteerd met het ergste dat een ouder kan overkomen: het verlies van een kind, door oorlogsgeweld. Colum McCann vertelt in Apeirogon de onthutsende, waargebeurde verhalen van Aramin en Elhanan, de een aan de ene, de ander aan de andere kant van het Palestijns-Israëlische conflict. McCann neemt geen stelling, maar belicht hun geschiedenissen van alle zijden en geeft zo inzicht in hun mysterieuze wereld en tegelijkertijd brute realiteit.

Apeirogon is een caleidoscopische roman, waarin het verhaal wordt afgewisseld met flarden geschiedenis, geluiden, citaten en herinneringen.

Colum McCann is de auteur van onder andere Laat de aarde draaien waarvoor hij de National Book Award en de Dublin Impac Award kreeg toegekend. Zijn roman Trans-Atlantisch werd genomineerd voor de Man Booker Prize.

 

 

 

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463360852
  paperback
  Aantal pagina's 416
  Prijs € 27,50
  NUR 302
  februari 2020

  Genres
  Omslag Anne Lammers

  Vertaler Frans van der Wiel

  Recensies

  'Het is een meesterwerk.'

  Peter Jacobs, De Standaard (26 februari 2020)

  'Aan het conflict in het Midden-Oosten, toegespitst op Israël (‘Chaos was de brandstof voor Israël’) en de Palestijnen lijkt geen eind te komen. Is er een uitweg? Blijven praten. Apeirogon is een overtuigend pleidooi daarvoor.'

  Graa Boomsma, De Groene Amsterdammer (01 juli 2020)

  'Gaandeweg merk je hoe alle ogenschijnlijk losse gebeurtenissen en overwegingen samenvloeien tot een blues vol troost. Geen sprookje, maar een manifest van hoop in nachtzwarte tijden.'

  Peter Sierksma , Algemeen Dagblad (01 maart 2020)

  'McCann’s brilliant act of novel-making builds a wholly believable and infinitely faceted reality around Rami’s and Bassam’s first-person accounts, a rich and comprehensive context that allows us into the fathers’ experiences, their histories, their minds.'

  Julie Orringer, The New York Times (24 februari 2020)

  '

  (...) It's a masterpiece, a novel that will change the world, and you don’t hear that very often.

  '

  Alex Preston, The Guardian (24 februari 2020)

  'Een experimentele roman over een explosief onderwerp. De nieuwste van Colum McCann gaat over het conflict tussen Israël en Palestina. Met een duidelijke boodschap: het is tijd om te praten.'

  Peter Jacobs, De Standaard (21 februari 2020)