Colonel Baxter’s Dutch Safari

Glen Baxter

Glen Baxter debuteerde in Nederland, bijna veertig jaar geleden, met Atlas. Inmiddels wordt zijn werk geëxposeerd in San Francisco, New York, Tokyo, Londen en Parijs, maar Nederland is altijd een favoriet onderwerp voor Baxter gebleven. Van tulpen tot haring en Mondriaan, alle oer-Hollandse onderwerpen zijn te vinden in zijn absurdistische tekeningen. Dutch Safari bevat een selectie van de allerbeste. Wim de Bie, conservator van het Glen Baxter Museum, schreef het woord vooraf.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789061695325
  gebonden
  Aantal pagina's 48
  Prijs € 17,90
  NUR 372
  januari 2012

  Genres Cartoons, Kunst, Kunst, Cartoons & Strips
  Omslag Glen Baxter / Anne Lammers


  Recensies

  ''De Mondriaans en Rietvelds krijgen door de absurde bril van Baxter alleen maar meer allure. [...] De tekening waarop Baxters haat/liefde verhouding voor de Rietveldstoel het beste is gesublimeerd en omgebogen tot een verrassend snedige tekening is die waarin de stoel is veranderend in iets waar niemand bij de Rietveldstoel aan zal denken, behalve Baxter: een schommelstoel, voorzien van een paar pantoffels. Je hoort er Mondriaans Boogie Woogie-muziek bij.''

  Vrij Nederland (30 maart 2012)

  ''De Magritte van de humor.''

  Cobra.be (29 maart 2012)

  ''Baxter doet je lachen. Lachen, mensen, lachen.''

  Tom Stessens, www.cuttingedge.be (24 maart 2013)