De kinderwet (midprice)

Ian McEwan

De kinderwet is een van de geliefdste romans van Ian McEwan. Trouw noemde het bij verschijnen een ‘vlammend pleidooi voor zorgvuldigheid’, de Volkskrant ‘een superieur geschreven roman over hoe een rechter tot een uitspraak komt’ en voor NRC maakte de nadruk op de familierechter het tot een ‘briljant boek’. Het is hoe dan ook een boek dat niet alleen de pers overtuigd heeft, maar waarvan de veelkantige thema’s (vrije keuze, euthanasie) ook steeds weer nieuwe lezers aanspreken.

Rechter Fiona Maye stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen, samen met zijn ouders, een bloedtransfusie weigert omdat dit in strijd is met zijn geloof als Jehova’s getuige. Besluit Fiona dat de jongen te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of weegt het recht op vrije wil toch zwaarder? Haar uitspraak zal hoe dan ook grote gevolgen krijgen.

Het boek werd verfilmd met een fenomenale Emma Thompson in de hoofdrol. Nu de filmeditie uitverkocht is, blijft deze everseller behalve in de gebonden editie ook verkrijgbaar in een nieuwe midprice editie.

‘McEwan is groots als stilist en plotbedenker, maar ook als moreel baken.
Dat blijkt uit deze botsing tussen recht, geloof, gezag en menselijkheid.’
NRC Handelsblad

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 978 94 6336 098 2
  paperback
  Aantal pagina's 208
  Prijs € 15,00
  NUR 302
  februari 2020

  Genres
  Omslag Magda Rijs

  Vertaler Rien Verhoef

  Recensies