De mooiste avonturen van Prins Bernhard

Willem

Cartoonist Bernhard Willem Holtrop werd in 1966 gearresteerd vanwege een spotprent waarop hij toenmalig koningin Juliana achter een raam op de Wallen geportretteerd had. De arrestatie weerhield hem er niet van om tot op de dag van vandaag spotprenten te blijven tekenen.

In 1968 verruilde hij het bekrompen klimaat in Nederland voor het veel vrijere Parijs, waar hij in 1977 Les aventures du Prince Bernhard in het Frans publiceerde. Holtrop wist toen al wat voor vlees we in de kuip hadden.
Nu, na de opgedoken nazi-lidmaatschapskaart van Prins Bernhard, denken wij dat ons land eindelijk klaar is voor een Nederlandse, opgefriste en aangevulde, editie over de prinselijke avonturen.

Leve Willem! Hoera! Hoera! Hoera!

Lees hier meer!

Bernhard Willem Holtrop vertrok naar Parijs tijdens de studentenprotesten en maakte naam als tekenaar Willem voor Harakiri, Charlie Hebdo en (dagelijks) de krant Libération. Zijn werk werd onder andere geëxposeerd in Centre Pompidou en geëerd met de Médaille d’Honneur, de Inktspotprijs en de Grand Prix van Angoulême.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 978 94 6336 206 1
  paperback
  Aantal pagina's 72
  Prijs € 21,00
  NUR 360
  maart 2024

  Genres Kunst, Cartoons & Strips
  Omslag Willem

  Illustrator Willem
  Vertaler Willem

  Recensies