Kalle en de killercactus

Hermine Landvreugd

‘Voor stoere jongens met eens sterke maag’, ‘geen werk voor tere zieltjes’ en ‘supercool geïllustreerd’ oordeelde de pers over Kalle en het schotelvarken (Tiplijst Nederlandse Kinderjury 2014. Auteur en illustrator sloegen de handen opnieuw ineen en laten Kalle nieuwe, spannende avonturen beleven in het tweede deel in de reeks: Kalle en de killercactus.

Kalle gaat met zijn moeder en zusje met vakantie naar Texas. Daar ontmoet hij Grote Bob, een ontsnapte gevangene, die zich, samen met zijn gangsterhond Doerak, heeft verstopt in de vuilcontainer van een fastfoodrestaurant. De man is veroordeeld tot vierhonderdvijfenzestig jaar. Kalle besluit hem te helpen vluchten naar Mexico. Maar eerst maken zij samen natuurlijk van alles mee dat zeker niet voor zwakke magen geschikt is.

Bekijk hieronder de boekentrailer

kalle 2 killer cactus 001 from Roemer Overdiep on Vimeo.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076174372
  gebonden
  Aantal pagina's 96
  Prijs € 15,90
  NUR 282
  september 2014

  Genres 6 - 12 jaar, Kinderboeken
  Omslag Rob Westendorp

  Illustrator Shamrock

  Recensies

  'Absurdistisch maar met net dat vleugje realisme waardoor het misschien toch gebeurd zou kunnen zijn. (...)Een stoer boek met dito tekeningen(...)'

  Jaapleest.nl (01 oktober 2014)

  'Fantastisch verhaal met veel absurdistische wendingen waarin veel lekker smerige passages voorkomen in stoere taal, maar waarbij ook af en toe ruimte is voor de hoofdpersonen om gewoon een tikje bang te zijn. Alles is uitvergroot in dit kostelijk verhaal met originele plot, waarin Kalle zich ontpopt als een echte persoonlijkheid. De karikaturale zwart-wittekeningen passen er uitstekend bij en voegen echt iets toe aan de sfeer.'

  NBD Bilbion (10 december 2014)