De kermis van Gravezuid

Hannah van Wieringen

Ze hadden dat Franse hijgliedje gedraaid uit de prehistorie. Bij de jengelige begintonen maakte het meisje met de krullen zich los van haar muur en begon in haar eentje te dansen. Ze droeg een licht hemdje, er hingen schelpjes aan de zoom van dat hemdje, je zag net haar navel. Ze deed een beetje iets na, maar het was tegelijk echt. Ze had haar ogen dicht, ze durfde anderen naar zich te laten kijken.

De kermis van Gavezuid speelt zich af in een kleine gemeenschap in de kop van Noord-Holland. De verhalen zijn stilistisch sterk en strak gecomponeerd, en schetsen een geestig, triest en nietsontziend beeld van een dorp, waarin gedroomd wordt, gevreesd, geleefd en geleden. Als in een televisieserie (Six Feet Under, True Blood) staat elke aflevering op zichzelf maar vormen alle verhalen samen een geheel.

Nominaties
Opzij Literatuurprijs 2013
Gouden Boekenuil 2013
Bronzen Boekenuil 2013
Academica Literatuurprijs 2014

Gewonnen prijzen
Academica Literatuurprijs 2014

Bestelformulier


Voornaam

Achternaam

Adres*

Postcode*

Plaats*

E-mail

Opmerkingen

Aantal exemplaren

Betaalwijze

Welkom bij De Harmonie Winkel

Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

Andere boeken van deze auteur

 

Algemene info

Leverbaar Ja
ISBN 9789076168500
paperback
Aantal pagina's 164
Prijs € 17,50
NUR 301
2012

Genres Fictie, Proza, Verhalen
Omslag Magda Rijs


Recensies

''Van Wieringen (...) toont zich een meesterlijk evenwichtskunstenaar op het slappe koord van de taal. Trefzeker, met ogenschijnlijke eenvoud, maar elk woord op de juiste plek.''

Noordhollands Dagblad ()

''Hannah van Wieringen heeft iets heel moois gemaakt.''

De Groene Amsterdammer ()

''Van Wieringen schrijft verhalen als donderwolken.''

NRC Handelsblad ()

''Van Wieringen schrijft in gulzige, dansende zinnen die je in het verhaal zuigen. (...) Ze ontwikkelde al een originele stijl en kan met een handvol details en in een beperkt aantal zinnen een suggestieve, kolkende wereld scheppen.''

De Standaard ()

''Het mooie aan een sterke korte roman is dat er veel ruimte overblijft voor suggestie. Hannah van Wieringen heeft zo’n boek geschreven.''

Boekenkrant ()

''(...) pas het begin van een hopelijk groot oeuvre.''

recensieweb.nl ()

''De kermis van Gravezuid' staat bol van de mooie zinnen.''

Cutting edge ()

''De sfeertekeningen zijn verrukkelijk. Van Wieringen schrijft zonder omhaal, rechttoe recht aan en ongedwongen''

Rein Swart, ThePostOnline ()