Prijs de dag voordat de avond valt

Han van Wieringen

In de lente aan het eind van de vorige eeuw ontwaakt IJzerwaren Eddy op een vrijdagochtend in zijn dubbele pand De Dageraad. Als hij zoals gewoonlijk wantrouwig de studioappartementen van zijn huursters naloopt, doet hij een opmerkelijke vondst die hem achter zijn veilige toonbank vandaan jaagt.

Han van Wieringen verwierf met zijn debuut De Kermis van Gravezuid onmiddellijk een plaats in het literaire landschap. Het boek werd achtereenvolgens genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs, de Gouden Boekenuil en de Bronzen Uil en hij won er de Academica Literatuurprijs mee. Kort daarop debuteerde hij als dichter met hier kijken we naar, dat genomineerd werd voor de C. Buddingh’- prijs en bekroond met de Het Liegend Konijn Debuutprijs. In haar nieuwe boek Prijs de dag voordat de avond valt keer hij vooralsnog terug naar proza.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789076174761
  paperback
  Aantal pagina's 112
  Prijs € 17,90
  NUR 300
  november 2016

  Genres Fictie, Proza, Romans
  Omslag Esther Noyons


  Recensies

  '

  Amsterdam is zo broeierig en mysterieus beschreven dat je als lezer het verhaal gretig verslindt omdat de taal van de schrijfster ook heel beeldend is. De auteur maakt gebruik van grappige en realistische elementen, die dit vrij ongewone verhaal een buitengewone sfeer verlenen, een beetje eng maar toch ook nieuwsgierig makend.

  '

  www.ansiel.cinebelblogs.be, (16 december 2016)

  'Dit is een mooi verhaal van een avontuur in iemands hoofd, geïllustreerd via een wandeltocht in Amsterdam. Ook is het een elegante stijloefening.Elke zin betekent iets en geeft veel informatie, het verhaal zit echt goed vol.'

  Dagblad van het Noorden, (16 december 2016)

  'De novelle die Hannah van Wieringen ons voorschotelt, is hilarisch, absurd, fascinerend en fantasievol. Toch kost het geen enkele moeite om je door het verhaal mee te laten slepen alsof het echt gebeurt.'

  Jannie Trouwborst, Mijn Boekenkast (10 mei 2018)