Kleine Broer op de grote vaart

Øyvind Torseter

De Noor Øyvind Torseter is een gelauwerd illustrator, ook in Nederland. Zijn eerste boek, Het gat, werd bekroond met het Gulden Palet en zijn tweede, Kleine Broer, met vlag en wimpel. In 2018 won hij de Deutscher Jugendliteraturpreis.

In het nieuwe boek van Torseter keert Kleine Broer terug. We treffen hem als kappersleerling, maar hij wordt al snel ontslagen. Als hij vervolgens zijn huis niet meer in kan en zijn huisraad alleen tegen een grote som geld kan terugkrijgen, kiest hij het ruime sop. Kleine Broer monstert aan op het schip van een dubieuze kapitein om deze te helpen op zijn zoektocht naar het grootste oog ter wereld. Vindt hij dat, dan zal hij rijkelijk beloond worden. Knipogend naar Moby Dick en Ulysses, schotelt Torseter ons in Kleine Broer op de grote vaart wederom een uiterst origineel en uitbundig geïllustreerd verhaal voor.

Bestelformulier


  Voornaam

  Achternaam

  Adres*

  Postcode*

  Plaats*

  E-mail

  Opmerkingen

  Aantal exemplaren

  Betaalwijze

  Welkom bij De Harmonie Winkel

  Alle leverbare titels zijn te bestellen door een druk op de knop Bestel.

  Betaling is mogelijk door het bedrag per bank over te schrijven. Zodra wij uw betaling ontvangen hebben wordt uw bestelling verstuurd. Wij streven ernaar uw bestelling zo snel mogelijk te verzenden.

  Na ontvangst van uw bestelling krijgt u van ons een bevestiging met daarin de totale kosten. Boven de € 20,- rekenen wij geen verzendkosten.

  Retourneren van het artikel is mogelijk binnen 14 werkdagen na verzending. Retourzendingen worden geaccepteerd, mits het artikel onbeschadigd en deugdelijk verpakt is en de originele factuur is bijgevoegd.

  Verdere informatie vindt u in onze Algemene Voorwaarden.

  Andere boeken van deze auteur

   

  Algemene info

  Leverbaar Ja
  ISBN 9789463360746
  gebonden
  Aantal pagina's 152
  Prijs € 24,90
  NUR 274
  september 2019

  Genres
  Omslag Magda Rijs

  Vertaler Laila Buskop

  Recensies

  'Het lijkt wel alsof Torseter bij ieder boek beter wordt. Kleine Broer op de grote vaart is een fantasierijk verhaal met een vertederende hoofdpersoon en kleurrijke bijpersonen. Hij heeft zich helemaal uitgeleefd in het de striptekeningen die vaak een hele pagina vullen en vol zitten met details en grappen met knipoogjes naar Schateiland, Moby Dick en andere zeevaartromans.'

  De Recensie (06 oktober 2019)

  'Een heerlijk origineel boek, fantastisch geïllustreerd met afwisselend tekeningen in kleur en zwart-wit. Een mooi avontuur dat zelfstandig leesbaar is naast het vorige deel, 'Kleine Broer en de saxofoon, de olifant, de wolf en het paard' (2017)'

  Karin van Wylick, NBD Biblion (27 november 2019)